New York Times'tan James Gorman'ın haberine göre, Yeni Gine şarkı söyleyen köpeğin vahşi doğada neslinin tükendiği düşünülüyordu, ancak yeni genetik araştırmalar onların kendine özgü ulumalarının Oceanic adalarının dağlık bölgelerinde hala yankılandığını gösteriyor .

Michael Price for Science'a göre , 1970'lerden beri bilim adamları tarafından vahşi doğada görülmeyen koruma biyologları, Dünya'da kalan tek Yeni Gine şarkı söyleyen köpeklerin hayvanat bahçelerinde ve barınaklarda yaşayan 200 ila 300 tutsak hayvan olduğunu düşünüyorlardı .

Ancak anekdot raporları ve bir çift fotoğraf, benzer şekilde ten rengi, orta büyüklükte bir vahşi köpeğin, Avustralya'nın kuzeyindeki büyük adanın batı, Endonezya yarısı olan Papua'daki bir altın madeninin yakınında dağlık arazide dolaştığını gösteriyor.

New Guinea Highland Wild Dog Foundation başkanı ve makalenin ortak yazarı James McIntyre, Times'a “Yerliler onlara dağlık yaban köpeği diyordu” dedi. . Yeni Gine şarkı söyleyen köpek, kafkasyalılar tarafından geliştirilen addı. Ne olduklarını bilmediğim için onlara dağlık vahşi köpekleri dedim. "

McIntyre, bu dağlık vahşi köpeklerinin gerçekte ne olduğunu öğrenmek için 2016 yılında dünyanın en büyük altın ve bakır madenlerinden biri olan Grasberg Madeni'ni çevreleyen engebeli arazide yürüyüşe çıktı. Keşif, 15 ayrı köpeğin 149 fotoğrafını ve bir dizi dışkı örnekleri. Bilim Başına biri Yeni Gine şan köpek rolü için bir köpek yayınlamaya çalışıyor olsaydı, vahşi köpeklerin hareket, baktı ve bir kısmını geliyordu.

Bununla birlikte, bu hafta National Academy Proceedings dergisinde yayınlanan makaleye göre, dışkı örneklerinde uygun bir analiz için yeterli genetik materyal yoktu, bu nedenle 2018'de araştırmacılar geri döndüler ve üç hayvandan kan örnekleri topladılar. Bilimler .

Bu üç örnek, dağlık vahşi köpeklerinin genomlarını sıralamak için kullanıldı. Araştırmacılar daha sonra köpeklerin nükleer DNA'sını 16 tutsak Yeni Gine şarkı söyleyen köpek, 25 dingo ve 161 ek ırktan 1000'den fazla bireyle karşılaştırdı.

Genetik analiz, bu dağlık vahşi köpeklerinin aslında Yeni Gine şarkı söyleyen köpeklerden oluşan vahşi bir popülasyonun parçası olduğunu gösteriyor. Katie Hunt, CNN için son derece önemli bir şekilde, yeni ortaya çıkan vahşi popülasyonun, sadece sekiz kişiden gelen ve ciddi bir şekilde doğuştan gelen esir şarkı söyleyen köpeklerden çok daha fazla genetik çeşitliliğe sahip olduğunu bildirdi. .

ABD Ulusal İnsan Genomu Araştırma Enstitüsü'nden bir genetikçi ve çalışmanın ortak yazarı olan Elaine Ostrander, "Bu dağlık vahşi köpeklerin, tabiri caizse, orijinal Yeni Gine şarkı söyleyen köpekleri olduğunu varsayarsak, bu bize gerçekten de koruma biyolojisi için harika bir fırsat veriyor." , Ed Cara söyler Gizmodo . "Bu bize, bu köpeklerin orijinal genetiğini bu koruma popülasyonuna yeniden dahil etme şansı verecek."

Hem vahşi köpekler hem de şarkı söyleyen esir köpekler, Avustralya dingolarının yakın akrabaları ve evcil köpeklerin nispeten uzak akrabalarıdır. Yeni Gine şarkı söyleyen köpeğin en yakın evcilleştirilmiş akrabaları, Science'a göre chow chow, Akita ve shiba inu gibi Doğu Asya ırklarıdır Bu bağlantı, şarkı söyleyen köpeğin, insanların ve birkaç köpek arkadaşının, Times'a göre Okyanusya'ya göç ettiği yaklaşık 3.500 yıl önce bu Asya ırklarının atalarından ayrılmış olabileceğini düşündürmektedir .

Ostrander, Times'a vahşi şarkı söyleyen köpeklerin genomunun, araştırmacılara köpek evcilleştirmesinin tarihini açıklığa kavuşturmaya yardımcı olabilecek "daha önce sahip olmadığımız eksik bir parça" sunduğunu söyledi.