11 Mayıs 2021 Salı

Yunan filozof Diogenes - M.Ö. 404-323 - Atina Metroon'daki evinde, toprak küvette oturuyor

 



Yunan filozof Diogenes - M.Ö. 404-323 - Atina Metroon'daki evinde, toprak küvette oturuyor ve gün ışığında bir “adam” arayacağı fenerini yakıyor. 11 Mayıs 1824'te Vesoul'da doğan Jean-Léon Gérôme tarafından, Baltimore'daki Walters Sanat Müzesi'nde korunan 1860'tan tuval üzerine bu yağda tasvir edilmiştir. Ona arkadaşlık eden köpekler, eski Yunanca'da "köpek tarzında" anlamına gelen "alaycı" terimini ima ediyorlar. Aslında, bu adın ilk alaycılara geleneksel gelenekleri açık bir şekilde reddetmeleri ve sokakta, kuralsız yaşamaya karar vermeleri için bir hakaret olarak verildiği anlaşılıyor.

1 Mayıs 2021 Cumartesi

LARI PRAESTITES Ovid, MÖ 290'da kazanan konsolos Manio Curio Dentato tarafından bir Ara'nın Lares Praestites'e adandığı ve kutsandığı Mayıs'ın Kalend'lerine yerleşir. Üçüncü Samnit Savaşı'nın. Lari Praestites, şehrin ve vatandaşlarının korunmasına adanmıştı ve mızrakla silahlanmış, keçi derisi giymiş ve yanında bir köpeğin eşlik ettiği iki genç adam olarak tasvir edildi:

 



LARI PRAESTITES

Ovid, MÖ 290'da kazanan konsolos Manio Curio Dentato tarafından bir Ara'nın Lares Praestites'e adandığı ve kutsandığı Mayıs'ın Kalend'lerine yerleşir. Üçüncü Samnit Savaşı'nın. Lari Praestites, şehrin ve vatandaşlarının korunmasına adanmıştı ve mızrakla silahlanmış, keçi derisi giymiş ve yanında bir köpeğin eşlik ettiği iki genç adam olarak tasvir edildi:

Mayıs Kalendleri, tanrıların küçük heykellerini koruyan ve yerleştiren Lares için bir sunak gördü: Curio onları kesinlikle kutsadı, ama zaman birçok şeyi yok eder; uzun yaşlılık da taşa zarar verir. Ancak onlara verilen ismin bir sebebi vardı, çünkü görünüşleriyle her şeyin güvenliğini garanti ediyorlar: onlar da bizim savunmamızdalar ve Şehrin surlarını sağlıyorlar ve orada bulunup yardım getiriyorlar. Ama ayaklarının önünde aynı taşa oyulmuş bir köpek duruyordu: Lare ile birlikte olmanın nedeni neydi? İkisi de efendiye sadık olarak evi koruyor: kavşaklar tanrıya hoş geldiniz, kavşak köpeğe hoş geldiniz. Lare ve Diana'nın ev sahibi hırsızları korkutur: Lareler nöbet tutar ve köpekler nöbet tutar. Uzun bir zamanın güçleri nedeniyle düşen ikiz tanrıların iki heykelini arıyordum: Şehirde bin Lares ve onları teslim eden prensin dehası var ve mahalleler üç tanrıya saygı gösteriyor.

Praestitibus Maiae Laribus, Kalendae aramayı oluşturan parvaque signa deum: voverat illa quidem Curius, sed fine vetustas destruit, and saxo longa senecta nocet. neden tamen pozitisi daha fazla bilgi almak için büyük bir öneme sahip ve daha iyi bir çalışma, ve daha fazla öneme sahip olmak, ve aynı zamanda, canis ante pedes saxo fabricatus eodem stabat: quae standi compita Lare, de fuit servat uterque domidus, domino quoque fuit, domino quoque, domino quoque, domino quoque, domino quoque , compita grata deo compita grata exagitant dogs et Lar ve turba Diania fures: pervigilantque Lares, pervigilantque canes bina gemellorum quaerebam signa deorum tant oculis omnia suit suis: viribus annosae facta caduca morae: mille Lares Geniumque ducis, qui tradidis.

                  Ovid, I Fasti, kitap V, 129 - 146.

Resim: Cumhuriyetçi Denarius, para hakimi L. Caesius tarafından MÖ 112 ile 111 yılları arasında icat edildi. Ön yüzde Apollo'nun başı sola döndü; tersi Lares Praestites, yerleşim yerlerinin koruyucu tanrıları Fotoğraf: Carlo Vannini