16 Temmuz 2020 Perşembe

İsrail'de Bulunan Dünyanın En Büyük Köpek Mezarlığı





 İsrail'de Bulunan Dünyanın En Büyük Köpek Mezarlığı

Kadim Gizem: Aşkelon'a yaklaşık 2.500 köpek gömüldü. Araştırmacılar, insanların neden bu kadar çok köpeği tek bir yere gömdüğünü henüz bulamadılar


İsrail, 30 yıl önce Tel Aşkelon Milli Parkı'nda keşfedilen gizemli köpek mezarlığı, araştırmacıların zihinlerini rahatsız ediyor ve yaklaşık 2.500 yıl önce meydana gelen dehşet ve kitle cinayetlerine cevap vermiyor.
Arkeolog, Hayfa Üniversitesi'nden Profesör Guy Bar-Oz, bizi binlerce köpek iskeletinin bulunduğu eski köpek mezarlığı yürüyüş turuna götürüyor. “Pers döneminde, burada muhteşem, kozmopolit ve zengin bir şehir vardı ve tam burada: şehrin en pahalı gayrimenkulünde - tapınağa ve denize muhteşem manzaraya sahip - 1.400'den fazla köpek iskeleti keşfedildi , çoğu yavru. ”
Bar-Oz neden bu kadar çok köpeğin buraya gömüldüğünü henüz bilmiyor. “Zerdüşt inancı, Fars İmparatorluğu'nun resmi dini olan ve köpeği tıp tanrıçasına eşlik eden kutsal bir hayvan olarak gören çok sayıda Fenike ve Farsça kanıt var” diyor. "Köpeğin yalama, eski ve geleneksel dünyada iyileştirici bir etki olarak yakalandı."
Yaklaşık 30 yıl önce Tel Ashkelon'da büyüleyici kazı yapan ABD'deki Chicago Üniversitesi'nden arkeolog Dr. Daniel Meister ile yapılan telefon görüşmesinde, kazılar sırasında binlerce başka köpek mezarının keşfedildiğini söylüyor. Antik kentin çeşitli bölgelerinde: Ve sadece şehir merkezinde ve büyük tapınağın yakınında değil.

“Tel Ashkelon'daki köpek mezarlığı bir gizem, ancak arkeolojik kazılarda keşfedilen birçok esere rağmen, binlerce yıl önce Eski Şehir'de yaşayan insanların neden binlerce köpeği kısa bir süre gömmeye karar verdiklerine dair hiçbir fikrimiz yok. zaman. Toplu mezarlarda biri üst üste, “Dr. Mester, “Bulgular ritüel gömüdür! Şehirdeki tüm köpek nüfusunu öldüren korkunç bir veba olabilir ve sıhhi nedenlerle, sakinler cesetleri gömmek için koştu. 
Birçok köpek mezarının üzerinde yürümek biraz ürpertici ve bir Hollywood korku filmi sahnesini hatırlatıyor. Yerde köpek cinayeti kanıtı arayan herkesin kemik bulma şansı yüksektir. İsrail Doğa ve Parklar Otoritesinin Ashkelon Ulusal Parkı'ndaki eğitimi koordine eden Levana Nezer Shmila, kitle gömme yerinde yürüyüş konusunda biraz endişeli.
“Köpekleri seviyorum, köpeklerin iskeletleri üzerinde ya da insanların gömüldüğü bir yerde yürüdüm, benzer bir duygu, ancak bu site çok önemli ve ilgi çekici, köpekler ve insanlar arasındaki eski ve gizemli bağlantı hakkında bilgi edinebilirsiniz” diyor. .


Aşkelon'da Yaşam 2.500 yıl önce
Binlerce köpeği gömen insanların kim olduğunu bulmaya çalışmak için? Ve neden? Binlerce yıl Pers İmparatorluğu'na geri dönmeliyiz. Merkezin İsrail Doğa ve Milli Parklar Koruma Otoritesindeki mirasından sorumlu olan arkeolog Dr.
“Müstahkem Aşkelon şehri birçok fetih geçirdi ve tarih boyunca pek çok halk hüküm sürdü: Kenanalılar, Filistliler, Helenistler, 2.500 yıl önce, Pers İmparatorluğu olarak bilinen siyasi varlığın her yerinden farklı kültürlerden insanlar. Kültürleri neydi - bilmiyoruz! “Dr. Farhi diyor.
2.500 yıl önceki köpek ırkları, bugün yetiştirdiğimiz birçok köpek ırkından çok farklıydı. Asurlular savaş için korkunç Mastiff köpekleri yetiştirirken, eski Mısırlılar firavunun çakalının ince, hızlı düşünen köpeklerini yetiştirdiler. Profesör Guy Bar-Oz “Tel Aşkelon'a gömülü binlerce köpeğin muhtemelen Bedevilerin Kenan köpeği gibi Spitz köpekleri olduğunu” iddia ediyor.



“İnsanın iyi arkadaşı” nın binlerce eski iskeleti halkın gözünden uzak tutulur. Nezer, arkeolojik höyüğün kenarındaki yüksek bir çitin arkasına yerleştirilmiş ağır kilitleri olan bir dizi kapalı konteynere işaret ediyor. “Tel Tel Aviv'de bulunan binlerce köpeğin sırrı bu kaplarda gizlidir ve nadir bulgular, doğru bütçeleri ve ortaya çıkıp gizemi çözmek için doğru zamanı beklemektedir!”
Arkeolojik mezar alanına yapılan garip ziyareti sonuçlandırıyoruz ve Prof. Bar Öz, dünyanın en büyük köpek mezarlığının gizemiyle ilgili merkezi soruları keskinleştiriyor. “Bütün köpekler neden öldürüldü? Neden buraya gömüldüler? ” Binlerce köpeğin ölümünün sebebi neydi? Bunların hepsi açık sorular ve umarım gelecekteki araştırmalar bir cevap bulur.
Ynet News tarafından (İbranice)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder