29 Ağustos 2021 Pazar

ULISSE VE ARGO KÖPEĞİ

 



ULISSE VE ARGO KÖPEĞİ
Üzerinde bir adam ve köpek olan altın yüzük - Taranto 'dan - MÖ 320-300 yüzyılın sonları ( MÖ 320-300 ) - İtalya' nın Taranto kentinde Ulusal Arkeoloji Müzesi
Sonunda İtaca ' ya dönen Odysseus, düşmanlarına karşı fark edilmeden gitmek istiyor, ancak Argo, köpeği, şimdi ölüyor, kalan birkaç kuvvetle kuyruğunu ve kulaklarını zor hareket ettirerek onu tanıyor; Odysseus ancak gizlice bir gözyaşı kuruyabiliyor..
 
Aslına bak
 

21 Ağustos 2021 Cumartesi

Evcil hayvanının yanında bir çocuğun portresini yapan cenaze evi, köpek yavrusu

 



Evcil hayvanının yanında bir çocuğun portresini yapan cenaze evi, köpek yavrusu. Bu, Latin yazının geçtiği gibi L (ucius) Iulius Gamus ' un oğlu Anthus için ölüm sonrası bir anma töreni. Anthus, çok erken yaşta gerçekleşti, bu nedenle babası onu ′′ en tatlı oğlu ′′ olarak tanımlıyor. Evcil hayvanların da dahil olması, henüz çocukken ölen çocukları anan diğer cenaze törenlerinde takdir ediliyor, iletiliyor Çocukluğun masumiyeti.
Lucius bir anıt eserini sipariş etmek için yeterli günahı olmasına rağmen, bu, diğer Estelas 'ın örnekleri ile birlikte, Roma' nın bile çocuk ölümünün normal olduğuna tanıklık ediyorlar.
M.Ö. yüzyıl
Metropolitan Sanat Müzesi, New York.
- Evlilik

Riton boynuz, hayvan başı ya da gövdesi biçiminde yapılmış antik kaplara verilen genel isim. Hem içki kabı olarak hem de dini törenlerde adak sıvısı olan libasyonu dökmek için kullanılmışlardır

 



7 Ağustos 2021 Cumartesi

Antik dünyada köpekler - Mezopotamya " Köpek (Sümer ismi, ur-gi; semitik adı, Kalbu) ilk evcil hayvanların biriydi ve koruma sürüleri ve düşmanlardan evlerine esas görev yaptı.

 
















" Köpek (Sümer ismi, ur-gi; semitik adı, Kalbu) ilk evcil hayvanların biriydi ve koruma sürüleri ve düşmanlardan evlerine esas görev yaptı.

Köpeklerin şehirlerde özgürce dolaşmasına rağmen, eski Doğu'da köpek her zaman sadece bir efendiye bağlıydı ve onun tarafından bakıldı.

Elbette köpek aynı zamanda bir leş yiyiciydi ve köylerde sırtlan ve çakallarla aynı hizmeti veriyordu.

Bildiğimiz kadarıyla, sadece iki ana köpek ırkı vardı: çoğunlukla avcılıkta kullanılan büyük tazılar ve çok güçlü köpekler (Danimarkalılar ve Mastiffler sırasına göre),eski Doğu'da zaten kurtlardan çok daha büyüktü ve bu nedenle çoban köpeği olarak özellikle uygundu.

Kaynaklar çok sayıda alt ırkı ayırt eder, ancak onları yalnızca kısmen tanımlayabiliriz. Köpek genellikle terapi tanrılarının yoldaşıydı. "Köpek" kelimesinin o zamanlar aşağılayıcı bir terim olarak çok az kullanıldığına dikkat edilmelidir. "


Köpekler, yazılı kelimeden bu yana insanlık tarihinin bir parçası olmuştur . Türkiye'deki antik Göbekli-Tepe tapınağı, M.Ö. Ein Mallaha, İsrail, yaşlı bir adamın bir köpek yavrusuyla birlikte gömüldüğü yer. Antik dünyanın birçok kültüründe köpekler önemli bir rol oynadı ve büyük ölçüde bugün olduğu gibi görüldü. Köpekler sadık arkadaşlar, avcılar, koruyucular ve ailenin değerli bir parçası olarak görülüyordu.


Yakın Doğu'nun en erken tarihinde, Antik Mezopotamya'dan Gılgamış Destanı'nda (MÖ 2150-1400 tarihli), köpekler bölgedeki en popüler tanrıçalardan birinin yoldaşları olarak yüksek ayrıcalıklara sahiptir;

tanrıça Innana (Ishtar) yedi av köpeğiyle seyahat eder .

Tanrıçanın yeraltı dünyasına gittiği ünlü Innana İnişinde, kocası Dumuzi, kraliyet maiyetinin bir parçası olarak evcil köpekleri besler.


Köpekler, Mezopotamya sanatının kahramanlarıydı, avcılar olarak, aynı zamanda yoldaşlar olarak. Köpekler içeride tutuldu ve aileleri tarafından bugün olduğu gibi benzer şekilde tedavi edildi.

Kakma yazıtlar ve plaklar, efendilerini bekleyen köpekleri tasvir ediyor ve tarihçi Bertman'a göre gerçek bir aile hayatı sürdüler.

Bir çobanın flüt çaldığı ve köpeğinin oturup dikkatle dinlediği sahneleri betimleyen bir kısma bulundu”.
Ayrıca,   Von Soden, “Tedavi Tanrıları”nda sağlık ve şifadan sorumlu tanrılara ve özellikle de köpeğinin huzurunda düzenli olarak temsil edilen tanrıça Gula'ya atıfta bulunur.
Köpek tükürüğü, o zamanlar tıbbi olarak kabul edildi, çünkü köpeklerin genellikle yaptığı yaraları yalama eyleminin iyileşmeye yardımcı olduğuna dair yaygın bir inançtı.
























1 Ağustos 2021 Pazar

AĞUSTOS Bugün 1 Ağustos, MÖ 18 yılından itibaren her yıl Latin Feriae Augusti 'den gelen Augusti Tatilleri olarak kutlanıyorlar,

 





AĞUSTOS
Bugün 1 Ağustos, MÖ 18 yılından itibaren her yıl Latin Feriae Augusti 'den gelen Augusti Tatilleri olarak kutlanıyorlar, ′′ İmparator Augustus' un onuruna bayramları ′′ anlamına geliyor. Romanlar için tatiller kutsal günlerdi tanrılara, takvime N ile işaretlenmiş dini bayramlar, yargı faaliyetlerinin ve başka idari komisyonların izin verilmediği, nefs-i nefs-i nefs-i şerîf ile işaretlendi. Her açıdan, imparator tarafından kurulan, Konso ' ya adanmış çiftlik işlerinin bitişini kutlayan, dinlenme ve kutlamalar dönemi idi.
İmparatorluk boyunca partiler ve at yarışları düzenlenerek tarlalarda işten muaf hayvanları vuran çiçeklerle süslendi. Çiftçiye bu günlerde arazi sahiplerine bahşiş dilemek de adetti. Eski bir putperest bayramı olarak 1 Ağustos ' ta kutlandı. Ama dinlenme ve bayram günleri gerçekten çok daha fazlaydı: hatta tüm ay boyunca, özellikle tanrıça Diana ' ya adanmış 13 gün.
Resim: Augustus of Primaporta