1 Ağustos 2021 Pazar

AĞUSTOS Bugün 1 Ağustos, MÖ 18 yılından itibaren her yıl Latin Feriae Augusti 'den gelen Augusti Tatilleri olarak kutlanıyorlar,

 





AĞUSTOS
Bugün 1 Ağustos, MÖ 18 yılından itibaren her yıl Latin Feriae Augusti 'den gelen Augusti Tatilleri olarak kutlanıyorlar, ′′ İmparator Augustus' un onuruna bayramları ′′ anlamına geliyor. Romanlar için tatiller kutsal günlerdi tanrılara, takvime N ile işaretlenmiş dini bayramlar, yargı faaliyetlerinin ve başka idari komisyonların izin verilmediği, nefs-i nefs-i nefs-i şerîf ile işaretlendi. Her açıdan, imparator tarafından kurulan, Konso ' ya adanmış çiftlik işlerinin bitişini kutlayan, dinlenme ve kutlamalar dönemi idi.
İmparatorluk boyunca partiler ve at yarışları düzenlenerek tarlalarda işten muaf hayvanları vuran çiçeklerle süslendi. Çiftçiye bu günlerde arazi sahiplerine bahşiş dilemek de adetti. Eski bir putperest bayramı olarak 1 Ağustos ' ta kutlandı. Ama dinlenme ve bayram günleri gerçekten çok daha fazlaydı: hatta tüm ay boyunca, özellikle tanrıça Diana ' ya adanmış 13 gün.
Resim: Augustus of Primaporta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder