19 Şubat 2020 Çarşamba

Antik dünyanın savaş köpekleri ROMA




                   

Romalıların lejyonlarında köpek kullandıklarını biliyor muydun? Savaş tanrısı Mars, havalı köpeklerin peşinden gidiyordu. Roma sirkinde çok kullanılan güçlü kas yapısı olan bir ırktı. Bu mastine gladyatörün ve lejyonerin sadık ortağı oldu.

Julius Caesar onları orduda yanında taşıyordu, örneğin Galya ' yı fethetmek için. Asker eğitimi alıyorlardı. Bu pugnacis köpeklerinden bazıları şiddetliğini gösteren dişli bir kolye takıyordu.

Savaş alanındaki farklı birimler arasında saldırı ve savunma görevlerini yerine getirdiler. Bunun bazı örnekleri var, bu şekilde doğruluyor. Söylentilere göre 231 a C., Sardunya eyaleti Kartacalılar tarafından kışkırtılan bir ayaklanma yaşadı. Konsolos Marco Pomponio Mato ' yu boğmaya çalıştıktan sonra isyancıları avlamak için köpekleri kullandı. Çoğunlukla neden dağlara sığınma eğilimi, lejyonlar için zor bir yer. Hayvanlar isyancıları kovalayıp bazılarını yok etti. Kaynaklar bazı mağaraların içinde bile saklandıkları hakkında konuşuyor.

Ama sadece Romalılar askeri kampta kullanmadı. Onlar da saldırılarına maruz kaldılar, çünkü bazı düşmanları askerleri arasında köpeklere sahip. 120 yılında. C., Bituito tarafından yönetilen Arnos gala kabilesi, Roma birliğine korkunç bir saldırı düzenledi. Galyalılar tüm güçlü lejyonlarla açıkça savaşmak yerine hayvanlarını müfrezeye fırlattılar. Onları büyük bir şekilde yendiler. Belki de bu küçük düşürücü bölüm Romalılara bu hayvanların savaşta ne kadar etkili olduğunu anlamaları için hizmet etti.





























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder