12 Şubat 2021 Cuma

Antik Yunan ' da kediler

 







Antik Yunan ' da kediler

Görünüşe göre ilk kediler Yunanistan 'da M.Ö. 6-7' te ortaya çıktılar.
Kediler uzun süre Yunanistan ' da egzotik ve çok pahalı hayvanlar olarak kabul edildi.
Mısır ' da ilk defa Yunan tarafından görüldüler, bu hayvanlar orada onurlandırıldıkları gibi kabul edildi - yani kutsal olarak.
İlk başta kimse bu pahalı hayvanları lüks eşyaları olarak kabul etmedi, basit fareler için. Hayır, Roma ' da olduğu gibi burada da benzer amaçlar için, gelincikler, künyeler, dağcılık veya okşama kullanıldı.
Yunanistan ' da kediler güzel heteroseksüellere hediye edilirken, asil bayanlar için tasarlanan parfümlerdeki minyatürlerin resimleri haline gelirdi... Kedilerin görüntüsü ince, zarif ve zarif görüldü.
😻 Şiir sanatında kedileri öven dünyaca ünlü Yunanlılardan ilk tanesi Ezop ' tu. Hikayelerinde bir kediyi zeki ve zeki bir varlık olarak örnek veriyordu. Ve kedi her zaman kendi kendine kalan bir hayvandır. Yani örneğin Basen 'den birinde, kendisine aşık olan bir adamla evlenmeyi hayal eden bir kediden bahsediyor ve bunun için Tanrıça Afrodit' ten onu bir kadına dönüştürmesini istiyor. Koruyucu tanrıça aşk büyüsü kedinin isteklerini gerçekleştirdi, kadınların en sevimli haline dönüştürdü ve ardından kedinin büyüsünün onu gerçek bir insan haline getirip getirmediğini kontrol etti. Bu gece balayı yatağına fare koydu. Kedi aşık bir kadını kazandı, içgüdüsünü yenemedi ve av peşinde koştu. Ve Afrodit, tüm özüyle aşık olan bir kedi olarak kaldığı için öfkelenmiş, onu tekrar bu hayvana dönüştürdü.
Ancak zamanın gösterdiği gibi, bir kediden daha iyi bir fare bulunamaz. Yunanlılarla kediler arasındaki ilişkiye yeni bir çağ başladı. Bu hayvanlara ülkeleri sınırları içinde erişemeyenler Yunanlılar Mısırlılardan kedi çalmaya başladılar.
Hayvanları Mısır ' dan çıkarmak için, Ellinler sayısız çeşit çeşit çeşitli yol icat etti: Kediler sürahilere saklandı, iplere sarıldı, haşhaş haşhaş haznesiyle uyutuldu (!?), bağlandı ve mal ile sessizce ihraç edildi.
Kedi hırsızlığı ve kaçakçılık konusunda uzman olan tüm suç grupları ortaya çıktı. Fakat Mısırlılar ′′ ilahi ′′ favorilerini bu kadar kolay bırakmayacaklardı. Hızlıca Yunanistan 'a giden ve Mısır' a geri dönmek için kedileri çalan akıllı arama ekipleri oluşturmaya başladılar.
Tüm bunlar yüz yıldan fazla sürdü. Bu arada, Yunan kaçakçılığını Mısır kanununa katkıda bulunmanın karşılığı tek başına ölümdü. Ancak zamanın gösterdiği gibi, bu savaşı Mısırlılar kaybetti ve kediler Yunanistan 'da ve Avrupa' da yayıldı.




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder