18 Eylül 2019 Çarşamba

Bronz Çağı Gençler Erkekler Olmak İçin Köpekler Yedi





Bronz Çağı Gençler Erkekler Olmak İçin Köpekler Yedi 

Yaklaşık 4000 yıl önce Rus bozkırlarında, insan ile köpek arasındaki ilişki, karmaşık diyebilirdiniz.
Bu zaman ve mekanda, erkekliğe geçiş ritüeli olarak göründüğü gibi, genç erkekler, etlerini yiyerek köpeklere “dönüşmek” için bir ritüel alanına gönderildi.
Bu, Krasnosamarskoe'nin Tunç Çağı bölgesinde (Kras-no-sa-MAR-sko-) bulunan en az 64 köpeğin ve kurtların kavrulmuş ve doğranmış kemiklerinin Antropoloji Arkeolojisi Dergisi'ndeki bir makalesinde sunulan yeni bir yorumdur. yeh), Rus bozkırındaki Hazar Denizi'nin kuzeyi.
Erkeklerin vahşi yaşamış oldukları, kurtlar ve köpekler gibi davranan inisiyasyon ritüelleri, Yunan, Latin, Cermen, Kelt, İran ve Vedik Sanskrit'in eski metinlerinde, aynı soydaş grubun soyundan gelen tüm Hint-Avrupa kültürlerinde anlatılır.
Köpek ve kurt temalı inisiyasyonlar “Hint-Avrupa mitolojisinde çok yaygındı” diyor arkeolog David Anthony, her ikisi de New York Hartwick Koleji'ndeki Dorcas Brown ile birlikte çalıştı. “Bu, bu tür uygulamanın gerçek varlığı için somut kanıtlara sahip olduğumuz ilk site gibi görünüyor”.
Dahası, bu bölgede, bu çağda ortak bir Hint-Avrupa ritüeli bulmak, tartışılan bir hipoteze destek verir: Hint-Avrupa halklarının Pontic-Caspian bozkırlarından kaynaklandığını ve Avrasya'ya yayılarak atlarının icadıyla desteklendiğini, tekerlekli araçlar.
Doğranmış Canids
Küçük yerleşim yeri Krasnosamarskoe, bir mezarlık ve iki ya da üç binaya sahipti ve 7 bin 700 yıl önce Srubnaya kültürünün, bozkırların yerleşik pastoralistleri tarafından işgal edildi. Her ne kadar Srubnaya halkı yazılı kayıt bırakmasa da, bazıları Hint-Avrupa dilini diğer Hint-Avrupa gruplarıyla olan kültürel ve genetik benzerliklere dayanarak söylüyorlar.
ABD ve Rusya'dan arkeologlar 1995-2001 yılları arasında bölgeyi ziyaret ettiler ve çoğu sedanter insanlarda olduğu gibi Srubnaya'nın da çiftçilik yapıp yapmadığını araştırdı.
Anthony, “Tarım için hiçbir kanıt bulamadık” diyor.
Buldukları şey, doğranmış köpekler ve kurtlardı — birçoğu. Düzinelerce köpek ve en az yedi kurt Krasnosamarskoe'deki hayvan kemiklerinin yüzde 40'ını oluşturuyordu. Diğer Srubnaya bölgelerinin yüzde 3'ten azı vardı.
"Bu bir sürpriz oldu. Anormal bir durumdu, ”diyor Anthony. “Ah, bu ne anlama geliyor?” Diye düşündüğünü hatırlıyor.
Çalışmada yer almayan Tel Aviv Üniversitesi, İsrail'deki bir hayvan kemik uzmanı olan Lidar Sapir-Hen'e göre, kasaplık köpekler dünya çapındaki arkeolojik alanlardan nispeten azdır.
“Eğer bulunurlarsa genellikle tamamen gömülürler.
Onları yedik, ortak bir uygulama değil ”diyor Sapir-Hen.
Krasnosamarskoe'de, köpekler ve kurtlar 1 ila 3 inçlik parçalar halinde kavrulmuştu, filizlenmiş ve parçalanmıştı. Yaklaşık iki jenerasyonun üzerinde, sıcak ve soğuk mevsimlerde yılda oluşturulmuş dişlerindeki büyüme hatlarının mikroskobik analizine dayanarak, kanolar baskın olarak kış aylarında öldürüldü. Köpeklerin çoğu, altı ve 12 yaşları arasında yaşlıydı ve hayatta iyi tedavi edilmişti; Kemikleri kurban edilmeden önce birkaç travma belirtisi gösterdi.
Anthony'ye göre, “Onlar tanıdık evcil hayvanlardı”.
Sahadaki inekler, koyunlar ve diğer hayvanlar bu modelleri göstermemiştir. Yıl boyunca, bazen genç yaşta öldürüldü ve daha az yoğun bir şekilde kesildi. Diğer hayvanlar sekiz ila 23 parçaya ayrılırken, ortalama köpek 54 parçaya ayrıldı.
Anthony, “Özellikle köpek kafaları, balta ile çok standart bir şekilde doğranmış, birçok kez uygulamış ve yapmış biri gibi” diye ekliyor.
DNA analizine tabi tutulan köpeklerin yüzde 70'inden fazlasının erkek olduğu kanıtlandı ve köpeklerin erkek inisiyasyon ritüellerine karıştığı ima edildi.
Ritüel İskan
Köpek kalıntıları arkeologların sitenin diğer sıra dışı özelliklerini yeniden değerlendirmelerine neden oldu. Örneğin, araştırmacılar tarımsal bitki bulamamış olsa da, ritüeller sırasında hayvanlara veya insanlara verilmiş bir sedatif olan Seseli gibi tıbbi özellikleri olan yabani hayvanları teşhis etmişlerdir.
27 mezar ile, sitenin mezarlığı çoğunlukla çocuklar ve sadece 4 tam yetişkin - iki erkek ve iki kadın içeriyordu. Yetişkin erkekler, dizlerine, ayak bileklerine ve alt sırtlarına dönmenin neden olduğu sıra dışı iskelet yaralanmaları geçirdiler.
Anthony, yetişkinlerin iki kuşak - iki çift - bölgede yaşayan ritüel uzmanların temsil ettiğini düşünüyor. Ve yaralanmalar: “Bu sadece spekülatif.
ama şamanik dansla ilgili olabilir ”diyor.
Arkeolojik buluntulardan yola çıkarak araştırmacılar, Krasnosamarskoe'nin, uzun süredir erkeklerin sitenin sakinlerinin nezaret ettiği törenlerde köpek ve kurt yemeye gittiği bir yer olduğu sonucuna vardı. Fakat bu ritüellerin anlamını anlamak için, Anthony ve Brown birçok antik ve modern kültürün mitlerini gözden geçirdiler.
Anthony, “Sembolik olarak köpeklere ve kurtlara dönüştükleri erkek merkezli bir tören ayinine dair açıklamalar aramaya başladık” diyor.
Eski Hint-Avrupa metinlerinde çok sayıda örnek olduğu ortaya çıktı. Bu yaygın kaynaklar, savaşçı erkekler olarak başlatılmak için birkaç yıl boyunca köpekler ya da kurtlar gibi davranacak olan, genellikle elit ailelerden gelen ergenlik çağındaki çocuk gruplarını tartıştılar.
Bu dönemde, gençlerin “pek çok açıdan iğrenç davranmalarına” izin verildi, diyor Harvard Üniversitesi'nde Sanskrit ve antik mitoloji uzmanı Michael Witzel. “Kullanmamaları gereken kelimeleri kullan.
Hayvanları komşularından uzaklaştırın. ”
Çocuklar baskın yapabilir, çalabilir ve kadınlarla yollarını alabilir. Silahsızlardı, silahsızlardı. Ve sembolik olarak köpek isimlerini kabul ederek, derileri takarak ve bazen hayvanları yerken köpekler ya da kurtlar haline geldi.
Anthony ve Brown, Krasnosamarskoe'nin, Srubnaya çocuklarının köpek olmak için gittikleri yer olduğunu ve erkek olduklarını ileri sürüyorlar.
Witzel'e göre, “onların kanıtları oldukça güzel uyuyor” eski metinlerle.
Köpeğiyle ilgili olarak, arkeolog Paula Wapnish-Hesse, “hayvansal kemik koleksiyonlarındaki ritüelleri tanımlamak için geleneksel olarak kullanılan oldukça iyi argümanlar dizisi sunuyorlar” diyor. Eski metinler ve hayvan kemikleri uzmanı Wapnish-Hesse, En çok yavru köpeklerden oluşan 1000'den fazla iskelet içeren en büyük bilinen köpek mezarlığı, yaklaşık 2500 yıl önce İsrail'in Aşkelon bölgesinde gömülüdür.
Efsaneleri, yazılı metinleri olmayan bir kültüre aktarma çabaları “çok iddialı bir ısırık” diye ekliyor. “Bir uzuvda dışarı çıkıyorlar ve iyi.”
Ancak, bazı akademisyenler, Srubnaya kültürünün Hint-Avrupa geleneklerine ait olduğu ve Hint-Avrupalıların bozkırdan kaynaklandığı görüşlerine katılmıyorlar. Ana alternatif hipotez, bu kültürlerin günümüz Türkiye'sinde Anadolu'nun erken dönem çiftçilerinden kaynaklanmasıdır.
Bu itiraza, Anthony ve Brown, makalede, Hint-Avrupa dillerinin, bu dönemde Tunç Çağı Avrasya'nın çoğunda konuşulduğunu ve “bu yüzden olası bilgi kaynakları olarak 'masada' olduğunu söyledi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder