10 Aralık 2019 Salı

Etrüskler ACT XIV:




Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.


Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.


ACT XIV: Etrüskler

Etrüsk, Tiber ve Arno nehirleri batı arasında ve güney kimin kentsel medeniyet 6. yüzyılda M.Ö. zirvesine ulaştı Apenninler'de ait Etruria, İtalya'nın antik halkının üyesi. Etrüsk kültürünün pek çok özellik yarımadasında iktidara Romalılar tarafından varisleri kabul edilmiştir.

Etrüskler ÖNCESİ ROMA İtalya'nın en güçlü ülkesi OLUŞTU. ONLAR İLK BÜYÜK medeniyetine The Peninsula OLUŞTURULDU ...
Etrüskler kısa tedavi izler. Tam tedavi için, eski İtalik insanlar görüyorum: Etrüskler.
Etrüsk kökenli antik çağlardan beri tartışma konusu olmuştur. Herodot, örneğin, Etrüskler 800 M.Ö. önce Anadolu'dan Etrürya'yı istila ve Halikarnas Dionisius Etrüskler yerel İtalyan kökenli olduğuna inanıyordu oysa bölgenin yerli Demir Çağı sakinlerinin üzerinde kendilerini kurulmuş bir halkın soyundan savundu. Her iki teori, hem de üçüncü bir 19. yüzyıl teorisi, sorunlu olduğu ortaya çıktı ve bugün bilimsel tartışma Etrüsk halkının oluşum buna menşei ile tartışmadan yoğunlaştırdığını.
Her durumda, 7 asırdan ortalarında baş Etrüsk kasaba kurulmuştur. Kuzeydeki Arno Nehri ulaşan ve onların hakimiyeti tüm Toskana dahil etmeden önce, Etrüskler başlangıçta muhtemelen koordine ancak bireysel şehirler tarafından üstlenilen değil fetihlerin bir dizi koyuldu. genişlemesi için pres güdü bu yüzyılın ortasına kadar Yunanlılar sadece Korsika bir kavrama elde Sicilya ve Güney İtalya üzerindeki kontrollerini genişletilmiş değil aynı zamanda Ligurya sahili (Kuzeybatı İtalya) ve Güney Fransa'da yerleşen olmasıydı.

güney ve doğu Etrüsk genişleme güney ve doğuda Picenes üzerinde ötesine yerleşmiş güçlü İtalik Umbria kişi tarafından Tiber Nehri çizgisinde sınırlıydı. Aemilia (Modern Emilia) Tuscany'de Apenin dağlara beri böyle birleşik güç onların genişlemesini karşı kuzeydoğu, To dağınık İtalik kabileler tarafından gerçekleştirildi. Bu sayesinde Etrüskler Po Nehri vadiye itmek, 6. yüzyılda M.Ö. ortasında, başardık.
Bu kuzeye bölgenin başkenti olarak onlar Bologna (Felsina Etrüsk şehrinin) eski Villanova merkezi kurdu ve Reno kıyısında Marzabotto kurdu. doğuda Adriyatik kıyısında, Ravenna, Rimini (Antik Ariminum) ve Spina Istria (Antik Istra) ve Yunan Dalmaçyalı kolonileri ile ticareti. Po vadisinde itibaren, rehber Orta Avrupa la inanç kültürleri ile yapılmıştır. kuzeydoğusundaki Etrüsk fetihler Piacenza, Modena, Parma ve Mantua Modern şehirler şimdi nesin içerecek şekilde genişletilmiştir. Güneydeki 7. yy M.Ö. sonundan Latium'daki ve Campania içine çekildiler ve ertesi yüzyılda onlar Tarquins Etrüsk hanedanı için 616 olan hüküm söylenen Roma, tarihinin üzerinde belirleyici bir etkisi oldu 510/509 M.Ö.. Roma Tarquins yazıtlardan bilinmektedir Tarchu denilen bir aile ile bağlantılı olduğunu mümkündür.
Roma Etrüsk çıkmasından önce köylerde küçük bir yığma oldu. Bu Capitoline tepesi ve Cloaca Maxima (kanalizasyon) duvarları inşa edildi gibi geleneğe göre, ilk kamu tür işleri yeni ustalar altındaydı. Roma'nın tarihinin Etrüsk dönemin önemli kanıtlar Capitol bölgesinde ışık geldi. Praeneste (Modern Palestrina) Latin kasabasında benzer zengin kendisi şüphe-mezarlar edilemez Roma'da mezarlar bulunduğunu.
Bu arada, 6 asırdan başında, Etrüskler Fiesole'ye (antik Faesulae) ve bunların kuzey sınırlar içinde Volterra (Antik Volaterrae) dahil etmişti ve aynı zamanda Campania içine güneye itmeye başladı. Capua bu bölgede ve Nola ikinci baş Etrüsk vakıf oldu; nekropolisi Salerno bölgede bulunmuştur ve Etrüsk Herkulaneum ve Pompeii'deki düşük seviyelerde nesneleri. Kıyı bölgesini Yunan ellerde Ancak yine oldu. Etrüskler 524 M.Ö. Cumae Rum temelini saldırdığında, onların avans nihayet o şehrin Aristodemus elinde Yenilgilerinden tarafından kontrol edildi.
o Etrüskler ve Kartaca arasındaki taşınan batı Akdeniz'de Yunan ticaret arasındaki rekabet ve zaten Yunanlılar iddia eden bir savaş kazandı olması, 535 M.Ö. Alalia savaşında baş gelir ama onlar belirlendiği bu onları rahatsız olan etmişti Etrüsk ve Kartaca etkisine Korsika terk etmek.
Etrüsk güç Salerno için Po, yüksekliği idi 6. yüzyılda M.Ö., son çeyreğinde, Etrüsk küçük yerleşim bu sınırların ötesine dikilmiş edilmiş olabilir. Onların güç değildi Liguria kuzey ve Fossombrone Spoleto (Antik Spoletium), ancak, uzun sürmesi; Cumae Yunanlılar, samnitler, Romalılar ve Galyalılar gelen direniş keskin dalgalar ilk hissetti. 509 M.Ö. yılında Etrüskler den takip edildik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder