6 Aralık 2019 Cuma

Pompei ' de gladyatör tarihi söyleyen mezar bulundu

Fotoğraf açıklaması yok.

Pompei ' de gladyatör tarihi söyleyen mezar bulundu

Bir Grup arkeolog şehirde 2.000 yaşında büyük bir mezar buldu, bir gladyatör savaşı ve imparator ' un sansür olduğunu fark etti.

Gladyatör ve cornelius-tarihçi ve Roma imparatorluğu 'nun valisi olan cornelius tacitus-tarihçi ve vali arasında bir savaş. Pompei City' de 2.000 yıllık büyük bir mezar. Cenaze töreni ölen kişinin hayatını anlatıyor ve adını da dahil değil, içinde gömülü olan insanın hayatındaki en önemli olaylar hakkında konuşuyor.

Mezar taşı, 69 D 'de Pompei' ye son veren volkan patlamadan kısa bir süre önce oldu. C ve imparator Nero 'nun yıl boyunca Roma' nın gladyatör-eğlence nasıl yasakladı anlatıyor. Keşif, san paolino bölgesinde büyük Pompei Projesi ' nin bir parçası olarak eyalet malına rehabilitasyon sırasında yer aldı. Porta Stabia ' a yakın bir yerde, Volkan lav tarafından kapalı önce şehre giriş yaptı.

Bu, bugüne kadar bulunan en uzun kayıt, dört metre uzunluğunda, ve yedi hikaye kaydı ile anlatılan bir hikaye, tanıyorlardı bir çatışma hakkında bilgi verir, trajedi içinde sona kalan gladyatörler arasındaki savaş.

Tacitus, mermer mezar taşı hakkında 59 D ' de meydana gelen bir bölüm. C ve Pompei ' de yıl boyunca gladyatör savaşları neden yasaklandı. Tarihçi, bir gladyatör gösterisi ile katılımcılar arasında bir kavga nasıl patlak verdi, ama durum savaş bitene kadar daha da kötüleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder