10 Aralık 2019 Salı

Geneviève, Paris ' in sürü koruyan bir çoban gibidir.





"Sainte geneviève gardant ses moutons", on altıncı yüzyıl temsilcisi geneviève 'nin ( Bu : Genoveffa ), bir dolmen çemberi içinde koyun ile çevrili, arka arka tarafında Paris' i, montmartre ve diğer anıtlar vatandaşları ile görüyorsunuz.

Bir Aziz ' in fırtınalı hikayesi

Sembolizm belli: Geneviève, Paris ' in sürü koruyan bir çoban gibidir.

Geneviève, 423 ' de isa ' dan sonra özgür kökenli bir aileden doğdu, ama romalılaştırılmış: Baba büyük toprak sahibi gallo-Romalılar, Adı Severus ' di ve ailesinin ölümü sırasında önemli bir önemli. Evlenmek, kendini bir hayat hayatına vermek: Bu seçim sayesinde tüm baba eşyalarını ve hatta bir kadın olarak pozisyonunu miras alabilir.

Hunlar geldiğinde, 451 ' de onun, Paris halkının şehri terk etme günaha karşı karşı bildirdi. " Eğer erkekler artık karşı çıkacak cesareti yoksa, o zaman Paris ' i, Tanrı ' nın onları görmezden değil bu numaradan gökyüzüne yükselen dua gücü ile Paris ' i kurtarmak için kadınlar olacaktır!". derdi. Vatandaşlar güçlü şehir duvarları.

Paris Muhtemelen Atilla ' nın ana saldırısının hedefi değildi: Şehri tehdit eden Hunlar küçük bir grup, zayıf hedefleri yağma için gönderildi. Paris 'in duvarlarını görünce Hunlar, Ana' ya toplandı.

Ama Geneviève ' nin kariyeri daha yeni başladı: Sonraki yıllarda her zaman pagan childeric ' un, franks kralı, franks kralı, Galya ' nın kuzeyindeki magister militum ' u desteklemek - egidio - ve sonra onun Varis ne kadar magister militum romano ' nun kuzeyi, Batı Roma imparatorluğu ' nun sonbahar sonra bile, 476. ' de sadece 486 ' de mağlup olacak, Hükümet ' in son ışığı "Roma": paris ve tüm toprakları Clovis ' in ilk büyük kralı clovis (clovis) Krallığı olacak.

Geneviève, Clovis ' i Katolik Hristiyanlık ' a dönüştürmek için ikna etmede temel bir rol oynayacak, horoz-Romalılar latinofoni ve Frank ' in tek bir ulus ' ta konuşan, bir gün adı olacak.

Geneviève her zaman büyük kral tarafından clovis ' in ölümüne saygı duyuyor. 511 ' de-Bu, Geneviève ' nin evinin olduğu yerde inşa edilmiş bir kiliseye, "Rive Gauche" ' da, eski bir sofu. 512 'de ölecek, bir yıl sonra büyük kral' ın yanında yapılacak.

Bir zamanlar onun 'ye Adanmış Kilisesi ( hayatının sonuna kadar yaşadığı yer ) yüzyılda inşa edilmiş, Paris' in pantheon, aslında kalıntıları kabul etmek ve onları içeren ünlü altın sandık, Paris ' in ne zaman önemli bir tehlike olduğunda geçit töreni için.

Ancak 1793 ' de devrim ve cumhuriyet ilanı sonra, altın sandık eridi ve kutsal kül ve ' ' a atılan kalıntıları Fransa ' nın yetişkinler için Anıtkabir ' e dönüştürülmüş.

Geneviève bugün hala Paris ' in koruyucu azizi. Bugün Kalıntıları 'un yanındaki saint-Etienne-du-Mont Kilisesi' nde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder