5 Aralık 2019 Perşembe

Oyma ve altın yaldızlı gümüş kase Büyük İskender'in Yükseliş çanak


Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.


Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.



Oyma ve altın yaldızlı gümüş kase Büyük İskender'in Yükseliş çanak - 12 c, Bizans. güzel dekore çanak gösterileri oturmuş İskender, griffin çektiği savaş arabasına göklerin doğru uçan bir Bizans İmparator gibi giyinmiş. çanağın dışına aynı şekilde İskender'in Yükseliş sahnesini göstermektedir.
Ortaçağ sanatında, İskender'in Yükseliş Büyük özellikle 12. c sırasında, popüler bir tema haline geldi. Bizans, Rusya, Artuklu Anadolu, Venedik ve öbür içinde. Bu Sözde Kallisthenes tarafından 'Alexander Romance' Ortaçağ sürümleri dayanıyordu. Bu açıklama bölümünde uzak bir ülkede, Alexander ardından yaratıklar ulaşamayacağı hemen dışında et parçalarını tutarak cennete uçmak için onları ikna edip ama sadece bir kuş tarafından aşağı tahrik edilecek, iki yaratıkları yaraladım ve bir sepet onları ekli bulundu cennet. Büyük İskender'den ait Yükseliş anlamı eski büyük kahramanı Divine insan doğasını yükseltmek mümkün olmasıdır. Bu başarı sadece İsa tarafından gerçekleştirildi.
kase 1885 tabak 2003 yılında Devlet Hermitage Müzesi tarafından satın alınmıştır Rus Diplomat ve sanat koleksiyoncusu Alexandre Petrovič Basilewsky Saint Petersburg'da, Rusya'da Ermitaj Müzesi'ne bağışlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder