27 Kasım 2019 Çarşamba

Antik Roma ' da hayvanlar (bölüm)



Antik Roma ' da hayvanlar (bölüm)

Tarım gibi, üreme de ilk italya 'da ve daha sonra Alp' in kuzeyinde özgürlüğe giden romalılar için de önemlidir. Hayvanlar tarımsal iş ya da et için katletti. Yeni illerde eşek, tavus kuşu ve kediler gibi yerli olmayan birçok ırk da tanıtıldı. İşgalciler, domuz, keçi ve kaz gibi en üretken yerli ırk korunmuş muhafaza etti ve artan.
Hayvanlar, egzotik doğurur ait örnekler olmaları durumunda bir değer nesnesi olarak da önemli. M.ö. yüzyılda helenistik olanların modeli üzerinde parklar oluşturma, sosyal temsil ve eğlence sonucudur. Bu bölgelerde av rezervleri, kuş havacılar ve balık tankları olabilir.
Fuar birçok kamu gösteriyor kullanıldı. Zafer sırasında, ulusun fauna örnekleri ortaya çıktı. Sirk oyunları genellikle lions, leopar, kaplan ve diğer hayvanların programında yer alır. Venationes ' a olan sevgi, soyu tükenme konusunda korkan bazı hayvan türünün bireylerin sayısının bu kadar büyük bir düşüşe neden oldu. Bu sonuçlara rağmen, fuarlar avı ve yakalanması Romalılar tarafından olumlu kabul edildi, çünkü tarımı teşvik ettiler. Sezar, augustus ve domitian memnuniyetle kendi ödüllerini yaptılar ve hükümeti boyunca düzenlenen oyunları bin. Sadece ms yüzyılda arenada hayvanlar arasındaki kavga yasaktır, ancak gösteri ve av, Hıristiyan ' da da devam etti.



 görselde: Bir canavarı öldüren bir gladyatör tasvir eden mozaik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder