30 Kasım 2019 Cumartesi

Perseus (Antik Yunan: Perseus),

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Perseus Perseus

Perseus (Antik Yunan: Perseus), Zeus Kralı 'nın oğlu ve argo, Argo Acrisius' un kızı. Anne aracılığıyla lynceus ve ipermestra ' dan, Mısır ' dan ve Mısır ' dan gelir.

Perseus, özellikle gorgon medusa ' nın öldürülmesi, sonra gelini, bir deniz canavarı ' ndan ve tiryns ' in kralı olduğu için, Argo ' nun tahtını terk ettikten sonra, ' in ve mycenae ' in, Şehri ' nin lehine, Kendini kurdu.

Eşi Andromeda (onun varisi ve Hercules ' in dedesi) ve amphimachus (İcarius ' un annesi ve penelope ' un annesi) ve penelope (İcarius ' un annesi) de dahil olmak üzere birçok çocuk sahibi oldu.

Perseus, Perseus 'un dedesi ve argo kralı, Krallığı' nın kaderi için korktu, çünkü, karısının sadece bir kadın kızı,, erkek varis olmadığı için, kim tarafından yönetilen egemen unvanını kim yayın bilmiyor. Şehrinin Kaderini öğrenmek isteyen, oracle nasıl çocuk sahibi olabileceğini sordu. Tanrı, kızı danae ' nin onu öldürecek bir oğlu olacağını söyledi. En büyük cesaret ve hatta terör bile, kızını iyi korunmuş bir kuleye kapattı, bronz kapılar ile köpeklere bakar.

Bu şekilde korkacak bir şey olmadığını düşündü, ama yanılıyor; kaderi zaten tanrılar tarafından kuruldu. Aslında, bu önlemler rağmen, danae bir erkek çocuk yaptı. Bazıları bu çocuğun, Acrisius ' un kardeşi Preto ' un eseri olduğunu iddia ediyor ve burada iki kardeş arasındaki anlaşmazlığı kaynağını aramak olduğunu iddia ediyor; ama en çok, ' aynı zeus olduğu söylendi, ki bu da, Altın yağmura dönüştü, çatı çatlak içine girdi ve kızın sevgisini elde ettim. Onun, hemşire birlikte hapiste kilitli, oğlunu birkaç ay boyunca gizlice alabilir. Ancak bir gün, çocuk, oyun, bir çığlık attı ve acrisius, bu gizemli doğumdan kimin sorumlu olduğunu bilmeden, kardeş preto ' nın kızını bir kez daha baştan baştan düşündü. Danae, çocuğun babasının bir ölümlü olmadığını ısrar etti, ama acrisius onlara iman etmedi ve Oracle 'ın vahiy korkmuş, hemşirenin öldürülmesi ile başladı ve danae' yi ve oğlunu koyduğu ahşap bir sandık içine kapattı. Gemide başıboş kaldı.

Sandık, anne ve çocukla birlikte rastgele yelken açıldı ve seriphos adasının kıyısında atıldı. Tekne, adanın zorba kardeşi ditti adında bir balıkçı tarafından durdu. Sandığı görünce ve içinde değerli bir şey olduğuna inanmak, onu riva ' ya götürdü. Apertala, danae ve Perseus ' u mucizevi bir şekilde hayatta buldu. Balıkçı, güçleri geri devam yardım etti ve kralın huzurunda onlara misafirperverlik teklif etti.

Yıllar geçti ve anne sevgisi ile çevrili perseus, güçlü ve cesur bir genç haline geldi. Olgunluk, daha da güzel hale gelen danae, onu onunla evlenmeye ikna etmek için her türlü yol arayan kral polydectes ' un isteklerine karşı çıktı; ama tek düşüncesi oğlu perseus olan o, sevgisini aşk.

Böylece polydectes, Perseus 'u kurnaz bir plan ile yok etmeyi düşündü : Krallığın iyiliği için resmediliyor ile düğüne arzu söyledi ve komşu arkadaşları ve aynı perseus' u bir araya getirdi ve düğün niyetlerini ve kiliseler herkese bir hediye olarak açıkladı: Herkes bir at ister. Perseus, ona verecek hiçbir şeyi olmadığı için utanç verici, eğer kral, artık annesi danae ' yi zarar, ona her istediğini vereceğini söyledi. Polydectes, ondan kurtulmak için çok mutlu oldu. Üç Gorgon 'dan biri olan Medusa' nın başına bir düğün hediyesi olarak sahip olma süslü dile getirdi

Medusa ' ya ulaşmak için Perseus ' un üç şey alması gerekiyordu: Büyük hızda hareket etmek için kanatlı sandalet, kesik kafa ve Hades ' in (kune) kaskı, bu arada atena ' in ona sağladığı. Ayna gibi parlak bir kalkan ile, kahramanın medusa ' yı sadece yansıma izlemek için tavsiye ederim. Ermes ona bir elmas bir çekiç verdi ve bu da kahramanın canavarın başını kafasını. Bu nesneler, Medusa 'nın kız kardeşleri graeae bilinen bir yerde yaşayan styx perileri tarafından muhafaza edildi : zaten yıpranmış ve buruşuk, Üç', ama sadece bir gözü ve bir dişleri vardı, ve yaşadılar. Atlas tarafından korunmuş bir sarayda.

Perseus onlara ulaştığında, bu iki hayati aracı takas anı bekliyordu ve ikisini de çaldı, Böylece ', organları olmadan kendilerini büyük bir zorluk içinde buldu ve Perseus ' un önerdiği takası kabul etti: Eğer olsaydı parayı geri verir. Perileri nerede ikamet ettiğini gösterdi.

Göz ve dişini graeae ' a yapmayı reddeden ve periler sandalet, çanta ve kaskı teslim ettiğinde perseus, kuzeyde yaşayan bir nüfus olan hyperboreans ülkesine doğru yola çıktı. O yer en büyük yalnızlık ve en derin üzüntü ile egemen görünüyordu: Toprak, otlar, gökyüzü ve doğa genel olarak gri ve sol bir renge sahip. Medusa ' ya varmak için kullanılan orman taşlaşmış ve erkek ve kadınları farklı davranışlar içinde temsil eden garip renkli heykeller ile. Perseus, bunların heykel değil, Medusa ' nın yüzüne bakma talihsizlik yaşayan varlıklar olduğunu hemen fark etti.

Hades ' in miğferi sayesinde görünmez olmak, geriye doğru yürümeye devam etti, Atina ' nın desteklediği Kalkan ' a bakmak için canavar ' a yeterince yakın olduğunda, parçalanmış boynunu kesti. Medusa ' nın kanatlı bir at, pegaso ve dev bir dev, chrysaor perseus ağır başını kaldırıp torbaya koydu, daha sonra sol yerden mümkün olduğunca hızlı gitmek için kanatlı sandal birlikte durdu. Perseus aynı zamanda büyülü özellikleri olan Medusa ' nın döküm kanını da topladı: Sol damardan atılan şey ölümcül bir zehir iken, sağ damar tarafından atılan, bir curl, bir saç curl, Saldırgan bir orduya gösterilen, onu yenmek için gücü vardı




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder