27 Kasım 2019 Çarşamba

Antik Roma ' daki hayvanlar (bölüm ıı)



Antik Roma ' daki hayvanlar (bölüm ıı)

Hayvanlar sık sık sanatsal eserler temsil edildi ve bu durumda onların figürleri erkeklerin üstünlüğünü desteklemek zorunda kaldı. Ölüler lahitler, aslında, genellikle piazza armerina mozaik av olarak tasvir edilir, egzotik yerler vardır: Hayvanlar, ceylan ve antiloplar ve bazı örnekler imparatorluk yetkilileri tarafından ele alır ve daha sonra gemilere dolu.
Genellikle Romalılar vahşi yaşam dünyasına karşı kararsız bir tavır vardı. Bir taraftan, özellikle evcil hayvanlara karşı sevgi ve sevgi duygusu hissettim ve insan özelliklerini ve özelliklerini ve özelliklerini ilişkilendirilen, insan yönlerini ve özelliklerini ilişkilendirilen. Diğer tarafta insan ırkının üstünlüğü nedeniyle diğer türlerden yaşama hakkı olacaktır.
Neopythagoreanism ve plutarch, bu antripolojik tavırlarını eleştirdi ve et bazlı yemeklerden perhiz teşvik etti. Sonunda Hristiyanlık ' ın gelişi ile hayvanlar yaratılış bir parçası olarak kabul edildi ve bu şekilde saygı değer olarak kabul edildi. Aynı zamanda trinity ' nin semboller ya da kutsal ruh ' un sembolü, kutsal ruh ' un simgesi ve koyun sürüsü tarafından korunmuş koyun sürüsü gibi 
 görselde:  bir av.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder