30 Kasım 2019 Cumartesi

Yaban domuzu av sahnesi ile "küçük av" ın halı halı detayı.



Piazza armerina çiftlik evinin Roma Köşkü

1997 yılından bu yana UNESCO tarafından korunmuş olan villa, Roma senato aristokrasi bir üs, belki de Roma Valisi (praefectus urbi); bazı alimler göre, güzelliği için doğrudan imparatorluk üzerine inşa edilmiş ve yayladağı. Ve karmaşık, Roma ' nın diğer çağdaş ile karşılaştırıldığında temsil evinin en önemli örnekleri biri olarak kabul edilir. Müşterinin yüksek profili, etkileyici bir şekilde, Afrika kültürü tarafından etkilenen, Afrika kültürünün etkisi altında. Halka açık ve özel bir karakter ile birçok ortamda ortaya çıkar.

Uzun bir hikaye
Iv Sn D C ' nin son antik evinin bitkisi, yüzyılın ikinci yarısı arasında bulunan rustik bir villada yükseliyor. C., nokta, ikincisi, 250-280 d ile ilgili bazı seramik ve sikke örnekleri de dahil olmak üzere, 250-280 d ile ilgili bazı seramik ve sikke örnekleri de dahil olmak üzere, 250-280 d ile ilgili bazı seramik ve sikke örnekleri de dahil olmak üzere. Evet..

Ve yüzyılda gerçekleşen, adanın sosyal ve ekonomik takımını değişen, vandallar ve gotik yunan savaşı nedeniyle adanın sosyal ve ekonomik takımını değişen tarihi süreçler sonrasında, villa yapıları belirli bir program tahkimat savunma amaçlı olarak uyum sağlıyor. Kazı kampanyaları sırasında, farklı ortamları desteklemek ve 'bağlı su kemeri' nin hayatta kalan kemerler kapatma tespit edildi. Bu, sonraki yüzyıllar boyunca, daha önce var olan duvarların yok etme ve fonksiyonel değişim süreci, sonraki yüzyıllar boyunca, önceki duvarları yok etme ve işlevsel değişim süreci. Arap işgali (X-Xı Sn) ve norman (Xı-Xıı) ve norman (Xı-Xıı) ve norman (Xı-Xıı) ve norman (Xı-Xıı) ile ilgili oturma odalarının varlığı, 1000 civarında tarihi sel sonrasında ortaya çıkan bir yerleşim iyileşme belirtisi. MS. Ortaçağ köyü, " palàtia " adını kabul edene kadar " palàtia " adını alır. Belki de, Sicilya 'nın en geniş ve dile arasında, 1160-61 yılında ı. William' ın egemenliği sırasında yok edildi ve iki yıl sonra, yeni bir şehir kuruldu. Villa Romana ' nın durduğu siteye ait olan gerçekliğin devamı, hala, yüzyılda, olarak bilinen bir merkezi varlığı ile tespit edilir.

Oblivion karşı yapılan arkeoloji soruşturma
Son antik villa tarafından işgal edilen site etrafındaki tarihi ifadeler, artış, zamanla, yüzyılın başlarında, kalıntıları keşfeden pek çok bilim adamı, daha sonra da yüzyılın başlarında, biagio tempo ve Paolo Orsi, 50 ' ler ile 60 yüzyılın başlangıcı arasında önemli kazı kampanyasına ulaşmak için, daha sonra da bulunan mozaik yaygın olarak bulundu.

Bu kompozisyon zenginliğin keşfi, koruma sorununu ortaya koyuyor, mimar franco minişi tarafından önerilen, lamine plastik malzeme ile yapılan yapıların tasarımı ve uygulama ile çözüldü, yenilikçi ve işlevsel olarak kabul edilen bir çözüm ile devam ediyor. Zaman, 1941 'de piero gazzola tarafından ev sınıfının daha ileri ve sistemli kazı kampanyaları için uygulanan müdahale, sonraki on yıllarda gerçekleşti, son yıllarda, Villa' nın yakınında uzun bir ortaçağ yerleşim kalıntıları ışık. Yapıları.

Yeni bir yüz
2006 yılından bu yana site, yüksek komisyon üyesi vittorio sgarbi tarafından takip edilen ve Avrupa Birliği fonları ile Avrupa Birliği fonları ile Avrupa Birliği fonları ile Avrupa Birliği Fonu tarafından uygulanan programlı bir iyileşme müdahalesi konusu haline geldi. . Müdahale, yaklaşık 3000 M2 'lik yüzey yüzeyler ve OPUS SECTİLE' de yanı sıra çok sayıda renkli duvar resimlerinin yanı sıra, hacim ve malzeme seçimlerinin yeniden yeniden, bu rezidans daha iyi koruma ve keyif elde etmek için kabul edilmiştir. , Akdeniz 'de antik çağ' ın en prestijli muazzam biri olarak kabul edildi.

Kaynak: Arkeoloji Parkı meydanı armerina - enna
http://www.villaromanadelcasale.it/la-villa-romana-del-casale/la-villa/introduzione/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder