14 Kasım 2019 Perşembe

Centurion - Antik Roma ordusunun temeli

centurion

Centurion - Antik Roma ordusunun temeli


Antik Roma'nın zaferleri tarihi gerçekten muazzam.Devletin bölgeye uzun süre hakim olmasını sağladı. Ve birçoğu, imparatorluğun yer aldığı savaşlardaki başarıların, yalnızca bir efsanenin esası olduğuna inanabilir. Bir onay olarak, İspanya'daki Gaul veya Pompey'deki Sezar'ın fethini hatırlayabiliriz. Ama bu merkezdir - bu Roma İmparatorluğu'nun askeri zaferlerinin baş demircisidir. orduda en deneyimli ve siparişlerin doğrudan emirleri yerine getirenlerin mümkün olduğunca yakın olarak, sitede savaşın bütün ders düzenlenir. Daha doğrusu, o birçok Centurion'larca, askeri, doğrudan savaşlarda yer alan orta yöneticileri olarak, yalnız değildir.

Centurion kimdir?

Centurion kuralları olan bir komutanDevletin vatandaşlarından oluşan lejyonun yüz askerleri. Literal çeviri, onun adı "yüzüncü kafa" anlamına gelir ve "centurion" olarak okunur. Centurion centurium'un hemen komutanı, lejyon veya oksiyanın askeri oluşumu, geleneksel olarak 10 kontüzyondan oluşuyordu.

İkincisi 8 askeri uzman vardı,tek çatı altında kampta yaşayanlar. Bu nedenle, centurion, bir milletvekili, muhafız komutanı ve kendi bayrağıyla işaretlenen yaklaşık 80 askerden oluşan bir komutandır. Yüksek rütbeli centurionların kontrolü altında daha büyük formasyonlar vardı: bir kohort, bir manipula, bir veksılasyon.

Centurion'un Hiyerarşisi

10 kohorttan oluşan bir lejyondaYüz centreion ile 60 askeri uzmanı. Bildiğiniz gibi, ilk kohort en çok oldu. Komutanı ilk rütbenin centurion olan beş katına çıkmış centurion oluşuyordu. Toplamda 5 uzman vardı, diğer merkezler daha alt sıradaki askeri adamlar. Daha az astları kontrol ettikleri için, savaşta daha az değer almışlardı. Bu yüzden rütbede diğerlerinden daha yavaş büyüdüler.
Antik Roma'da centurion kim
Centurion için mevcut en yüksek konum, ilkeldir. Bunu başarmak için, tüm yüksek kohortlardan geçerek, bir centurion olarak başarıya ulaşmak gerekiyordu. Ancak, bu olası değildir. Ne de olsa, ordunun savaşma verimliliği, merkezlerdeki liderlerin sık sık değişmesi nedeniyle zarar görmüştür. Ve primipila unvanını elde etmek için vekilden randevu aldıktan sonra göreve alındıktan sonra, 60 kez gönderinin değiştirilmesi gerekliydi. Çünkü itiraf etmeliyiz ki, centurion'un tarihin kariyer merdiveni üzerindeki büyüme sırası bilinmemektedir.

Roma savaşlarında centuryonların rolü

Roma ordusunda, centurion askeri bir adamdır.Basit bir asker-uzmandan 2-3 kat fazla maaş aldı. Ofisinde yükselişi ile maaşı büyüdü, ama o, yasal ve ilkel için daha fazla sorumluluğa sahipti. Centurion, hem lejyonda hem de auxiliada korunmuş bir unvandır. İkincisi, askeri bir oluşumdu, lejyonu hatırlatan bir yapıydı, ancak Roma Cumhuriyeti vatandaşları arasında olmayan askerlerden oluşuyordu.
Centuria
O zamanki savaşların seyrini değerlendirmek, bir kişi tarafından açıkça anlaşılabilir.eski Roma'da bir centurion kimdir. Zaferin baş tarikatı, komutanın şöhretleri, savaşta doğrudan bir savaşçı ve bir mobil savaş birliğinin komutanı olduğu için. Yüzyılın askerlerinin en tecrübeli odur. Bu, pozisyonları değiştirmek ve saldırmak için emir verdiğini ifade etti. Bu nedenle, Eski Roma ordusunda savaşta bir çatışma ve kafa karışıklığı yaşanmadı, çünkü onların yakın lideri yakındı ve açık talimatlara sahip olduklarında, o zamanlar onun centuriumunun bulunduğu yerde uyguladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder